Dostupni linkovi

Lange liderima opozicije: EU nije za bojkot crnogorskog parlamenta


Dirk Lange
Dirk Lange
Podgorički dnevni listovi Vijesti i Dan izvijestili su da je Dirk Lange sinoć poručio crnogorskoj opoziciji da EU ne podržava bojkot parlamenta.

Vijesti pišu da je šef odjeljena za Crnu Goru EK u direktoratu za proširenje, Lange na večeri sa predsjednicima DF-a, SNP-a i Pozitivne Miodragom Lekićem, Srđanom Milićem i Darkom Pajovićem kazao da Evropa nema razumijevanja za bojkot, navodeći da se problemi moraju rješavati kroz institucije.

"Lange je bio jasan i rekao da ne bi bila dobra poruka da se odluka o pralmanentranoj istrazi afere Snimak usvoji bez onih koji su je tražili, a imajući u vidu da je DPS iskazao spremnost da podrži istragu u Skupštini, kazao je jedan od učesnika sastanka.

Lange je rekao da od opozicije očekuje da podrži ustavne promjene navodeći da mogu očekivati podršku za izbor Vrhovnog državnog tužioca dvotrećinskom većinom.

Opozicionari su Langeu ukazali na problem sa biračkim spiskovima, na šta im je on sugerisao da pokrenu inicijativu za sređivanje spiskova i da se te da se obrate Briselu u slučaju da na tom putu naiđu na prepreke.

Sastanak lidera opozicije sa Langeom trajao je do kasno sinoć.
XS
SM
MD
LG