Dostupni linkovi

Kacin: Izvinjenje Nikolića značajna državnička poruka


Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da izvinjenje predsednika Srbije Tomislava Nikolića za zločine koje su nad Bošnjacima počinili pojedinci u ime Srbije predstavlja veliku i značajnu državničku poruku - poruku sa pravog mesta u pravom trenutku.

"Ta poruka je u BiH naišla na veliku pažnju i sada se veoma pažljivo izučava. Nije dovoljno nešto reći jednom, treba videti kakvi će biti dalji koraci i šta će reći u nekoj drugoj prilici. Ali svakako bih rekao da je izuzetno dobrodošla ne samo za BiH - to je prava poruka sa pravog mesta, u pravom momentu", rekao je Kacin za Tanjug.

Nikolić se u četvrtak u intervjuu za televiziju BHT izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda i najavio posetu Srebrenici.

Kacin je, istovremeno, podsetio na Nikolićeve reči da je spreman da promeni svoj stav ako Skupština Srbije promeni i dopuni Rezoluciju o Srebrenici.

"To je što je napravio sada je dokaz da je postao svestan da je on predsednik Srbije i da od njega zavisi inicijativa koja će nekada u budućnosti omogućiti da se ta Rezolucija nadgradi i izbalansira. Ja to vidim na takav način", smatra Kacin.
XS
SM
MD
LG