Dostupni linkovi

Stefanović: Očekujem da poslanici podrže izveštaj o dijalogu


Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u petak da očekuje da ubedljiva većina od apsolutnog broja poslanika podrži vladin Izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Prištinom, čiji je sastavni deo i predloženi sporazum koji je prošlog petka parafiran u Briselu.

"Ne bih ulazio u to koliki će broj poslanika glasati, ali očekujem da ubedljiva većina od apsolutnog broja poslanika podrži Izveštaj vlade jer je to dobro i garantuje budućnost zemlje", rekao je za RTS Stefanović.

On je istakao da će se podrškom uvažiti napori vlade da se u pregovorima bore za sigurnost i bezbednost Srba na Kosovu, kako južno, tako i severno od Ibra, ali i da se vodi računa o budućnosti svih građana zemlje.

"Važno je da parlament pokaže tu vrstu jedinstva oko jednog od najvažnijeg pitanja u zemlji. Ovo ne sme biti tema stranačke politike. Vreme je da pokažemo svi jednu vrstu političke zrelosti i da pokažemo da su stvari od nacionalnog interesa podržani od najvećeg broja narodnih poslanika", rekao je Stefanović.
XS
SM
MD
LG