Dostupni linkovi

Krivokapić i Lange: Parlament najvažnije mjesto za dijalog


Parlament je najvažnije mjesto za dijalog o ključnim političkim i ekonomskim temama, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i šefa odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje, Dirka Langea.

Krivokapić i Lange su, kako je saopšteno iz parlamenta, razgovarali o trenutnoj političkoj siutaciji u Crnoj Gori, sa akcentom na predstojeće obaveze koje su pred Skupštinom.

„Sagovornici su se saglasili da je u predstojećem periodu od velikog značaja uspostavljanje dijaloga između političkih aktera u državi radi zajedničkog rada na pitanjima od suštinske važnosti za dalji evropski razvoj Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je, kako se navodi, poručio da je učešće opozicije od ključnog značaja za raspravu o predstojećim skupštinskim temama.

Na sastanku Langea i ministra pravde Duška Markovića, ocijenjeno je da su izmjene Ustava u dijelu koji se odnosi na pravosuđe, jedan od ključnih preduslova uspješne realizacije akcionog plana u oblasti jačanja nezavisnosti pravosudnog sistema.

Oni su razgovarali i o predsjedničkim izborima, i osvrnuli se na izvještaje, kako je saopšteno, kompetentnih međunarodnih organizacija, u prvom redu misije ODIHR-a.

„Marković je u tom kontekstu saopštio da će se preporuke iz finalnog izvještaja ove misije, čim budu objavljene, naći na dnevnom redu Vlade, sa namjerom usvajanja Akcionog plana za ispunjavanje preporuka“, kaže se u saopštenju.

Lange je, kako se navodi, pozdravio kontinuirane napore Crne Gore u sveobuhvatnu reformu društva u cilju pristupanja Evropskoj uniji i iskazao punu podršku zvaničnoj Podgorici na tom planu.
XS
SM
MD
LG