Dostupni linkovi

Počeo sastanak timova za implementaciju u Briselu


Ketrin Ašton, šefica diplomatije EU
Ketrin Ašton, šefica diplomatije EU
U Briselu je počeo sastanak timova Beograda i Prištine za implementaciju sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Beogradska delegacija ušla je u zgradu Evropske sluzbe za spoljne poslove nešto pre 11 sati, a delegacija Prištine oko pola sata kasnije.

"Timovi su počeli razgovore uz podršku Evropske komisije", potvrdila je za Tanjug Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Iako je iz Brisela bilo najavljeno da će timovi predstaviti planove visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, pod čijim se pokroviteljstvom odvijao dijalog, EU će na sastanku predstavljati Fernando Đentilini, inače specijalni predstavnik EU na Kosovu.

Uoči puta, u Beogradu su napomenuli da će odnos prema sporazumu zavisiti od toga da li će biti pokušaja da se nametnu unapred utvrđeni planovi primene koji Beogradu ne bi odgovarali.

Timovi za primjenu briselskog sporazuma će razgovarati o redosledu realizacije dogovorenih tačaka i rokovima njihove primene, kaže potpredsjednica Vlade Srbije zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić.

Beogradski tim čine savjetnik predsjednika Marko Đurić, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, ministar pravde Nikola Selaković, i zamjenik direktora policije Branislav Mitrović.

Delegaciju Kosova, predvodi zamjenik premijera Hajredin Kuči.
XS
SM
MD
LG