Dostupni linkovi

Zvaničnik EK Dirk Lange u posjeti Crnoj Gori


Dirk Lange,Šef odeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evopske komisije za proširenje
Dirk Lange,Šef odeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evopske komisije za proširenje
Šef odeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu Evopske komisije za proširenje Dirke Lange u službenoj je poseti Crnoj Gori gde će se sastati sa crnogorskim
zvaničnicima i predstavnicima opozicije.

Lange je posjetu počeo sastankom sa ministrom pravde Duškom Markovićem, nastaviće je razgovorima sa predsednikom skupštine Rankom Krivokapićem, ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, dok je u popodnevnim satima predviđen razgovor sa čelnicima opozicije.

Šef odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu EK boravio je nedavno u Crnoj Gori povodom afere "Snimak", u medijima objavljenih snimaka sa sjednica vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), a koji ukazuju na zloupotrebe državnih resursa i favorizovanje pristalica vladajuće partije prilikom zapošljavanja, dodjele kredita i državne pomoći.

Lange je tada saopštio da tu aferu treba rasvijetliti do kraja i sugerisao parlamentarnu istragu.

Opozicija ne priznaje rezultate predsjedničkih izbora 7. aprila na kojima je reizabran Filip Vujanović i traži njihovo poništavanje i raspisivanje novih izbora.

Mediji u Podgorici današnju Langeovu posjetu dovode dijelom u vezu sa postizbornom situacijom u zemlji, iz EK je saopšteno da je ona "na tehničkom nivou" i da je dio pripreme za pregovaračka poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava, bezbjednost i osnovne slobode.
XS
SM
MD
LG