Dostupni linkovi

Đukanović: O zahtjevima za poništenje izbora na sjednici vlade


Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da će se Vlada o zahtjevima opozicije za poništenje predsjedničkih izbora i raspisivanju novog glasanja za šefa države izjasniti u petak.

On je rekao da će se Vlada Crne Gore odgovorno i u redovnoj proceduri izjasniti o zahtjevima organizatora protestnog skupa u Podgorici održanog 20.aprila.

Komentirajući najavljenu protestnu šetnju na dan inauguracije novog-starog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića na Cetinju, Đukanović je novinarima u Budvi kazao da nema ništa protiv takvih aktivnosti, sve dok ne izlaze iz demokratskih okvira.

“Neko šeta po planinama, neko po obalama, a neko na putu do crnogorske prijestonice. Nemam ništa protiv te inicijative opozicije. Ono što je izvjesno jeste da će državni organi obezbjediti da se ne ugrožava ustavni poredak i prava drugih ljudi” , poručio je Šukanović.
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić odbacio je ranije opozicioni zahtjev za poništenje predsjedničkih izbora i raspisivanje novih, navodeći da bi njegovo prihvatanje predstavljalo presedan.

Pogledajte

Pogodite godinu: BiH dobiva premijera i predsjednika države
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00
XS
SM
MD
LG