Dostupni linkovi

Putin čestitao Vujanoviću pobedu na izborima


Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je u utorak crnogorskom predsedniku Filipu Vujanoviću ponovni izbor na tu funkciju, izražavajući nadu da će se rusko-crnogorski odnosi i dalje razvijati u pozitivnom pravcu.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Crne Gore, Putin je istakao uverenje da će Vujanović doprinositi poboljšanju uzajamno korisne saradnje Crne Gore i Rusije.

"Rusko-crnogorski odnosi, koji se oslanjaju na tradicije viševekovnog prijateljstva i duhovne bliskosti naših naroda, razvijaju se pozitivno. Ubeđen sam da ćete i ubuduće, kao šef države, doprinositi poboljšanju uzajamno korisne bilateralne saradnje u različitim oblastima, konstruktivnog partnerstva u regionalnim i međunarodnim poslovima", navodi se u čestici Putina.

Državna izborna komisija Crne Gore saopštila je da je, prema konačnim rezultatima, Vujanović pobedio na izborima 7. aprila, pošto je osvojio 51,21 odsto glasova, dok je za nezavisnog kandidata Miodraga Lekića glasalo 48,79 odsto birača. Lekićev izborni štab saopštio je ranije da ne priznaje rezultate predsedničkih izbora, podseća Tanjug.
XS
SM
MD
LG