Dostupni linkovi

Skupština Vojvodine o deklaraciji verovatno u maju


Skupština Vojvodine odlučivaće o deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine verovatno u maju, posle razmatranja tog dokumenta na sednici skupštinskog odbora za ustavno-pravna pitanja, izjavio je u utorak predsednik pokrajinskog parlamenta i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor.

Taj odbor, koji koji bi trebalo da bude konstituisan na sednici Skupštine Vojvodine 25. aprila, razmatraće tekst predložene deklaracije i eventualne amandmane na taj dokument da bi skupština potom mogla da odlučuje, rekao je Pastor u emisiji “Jedan na jedan” Radio-televizije Vojvodine, prenosi Tanjug.

Napominjući da je po pitanju te deklaracije situacija drugačija nego posle njenog nastanka, jer je proteklih dana učinjeno dosta napora da se rasprava o toj vrućoj političkoj temi vrati u institucije, on je istakao da će rasprave u tom odboru i u skupštini biti prilika za “razjašnjavanje o nizu otvorenih pitanja”.

Na pitanje o tome šta bi mogao da bude konačni cilj cele te priče o deklaraciji, Pastor je odgovorio da ne zna kakvi su ciljevi njenih kreatora a njegov cilj je da taj dokument dođe u skupštinsku raspravu na “jedan civilizovan način i u toj raspravi dobije obrise iza kojih se stručno-politički mora stati”.
XS
SM
MD
LG