Dostupni linkovi

Mišo Kovač Sanaderu: Jesi li zadovoljan predsjedniče?


Mate Mišo Kovač na zagrebačkom Županijskom sudu je kao svjedok obrane svjedočio u slučaju Fimi media. Odgovarajući na pitanja sutkinje Mate Mišo Kovač je kazao kako je pjevao na predizbornim skupovima HDZ-a te kako ima ugovore prema kojima su mu plaćeni putni troškovi za orkestar, spavanje i sl. Rekao je kako nije primio dodatni novac za to.

Mladena Barišića je upoznao preko Sanadera, a za HDZ je pjevao zbog svog sina Edija koji je u stranci bio od početka 90-ih. Kad je završio sa svjedočenjem Mate Mišo Kovač obratio se Sanaderu riječima: Jesi li zadovoljan predsjedniče! Uoči suđenja novinarima je izjavio da je došao reći istinu. Dodao je kako je osam puta odbio pjevati na Sanaderovu ponudu te da se čovjeka ne može okriviti bez dokaza.

Suđenje je nastavljeno svjedočenjem fra Slavena Milanovića Litre.

Svjedočit će i čelnik bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Martin Raguž i Božo Ljubić. Osim njih na klupi za svjedoke trebala bi se pojaviti i Anita Lončar Papeš, vlasnica tvrtke Anilon koja je surađivala s Fimi medijom preko koje je, prema tvrdnjama tužiteljstva, iz državnih institucija i tvrtki izvučeno više od 70 milijuna kuna.
XS
SM
MD
LG