Dostupni linkovi

Srpska napredna stranka donela je danas na sednici Glavnog odbora odluku da njeni članovi u Vladi Srbije podrže predlog sporazuma iz Brisela, rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao i da ga je GO ovlastio da, ukoliko se ne "uspostavi jedinstvo naroda, jedinstvo ljudi u Srbiji" o prihvatanju sporazuma, Predsedništvo SNS, a ne Glavni odbor, naredne nedelje odluče o tome kako i na koji način pitati građane da se izjasne da li prihvataju briselski sporazum.

Vučić je novinarima nakon šestočasovne sednice GO stranke kazao da ne isključuje ni referendum o tom pitanju i ponovio da sporazum ne priznaje nikakvu nezavisnost Kosova, te da je u datim okolnostima to najviše što se moglo učiniti.

"Želim da kažem da to nije pitanje da se neko skriva iz naroda jer nije u stanju da donese takvu odluku.

Ja se ne krijem, otvoreno kažem šta je za Srbiju bolje ili manje loše. Ako do toga dođe - ne kažem da je doneta takva odluka - niko se ni iza koga neće kriti i jasno ćemo reći koji su naši stavovi", rekao je Vučić i dodao da ukoliko bi došlo do referenduma i ukoliko bi narod bio protiv, pala bi vlada i on bi morao da podnese ostavku.

Na sednici GO vođena je demokratska rasprava, rekao je Vučić i dodao da Srbi sa Kosova nisu imali nijednu zamerku.

On je napomenuo da su Srbi južno od Ibra zadovljniji sporazumom nego Srbi na severu, ali da znaju da će SNS uvek štititi njihove interese.
"Borili smo se svim srcem", rekao je Vučić i dodao da niko ne može da kaže da je sporazum katastrofalan.

On je rekao i da je spreman da razgovara sa svima u opoziciji ali da ne može da razgovara sa onima koji uslovljavaju.

"Ako neko misli da pretnjama može da zaustavi zemlju u kretanju ka normalnim vrednostima - vara se", poručio je Vučić i naglasio da će SNS voditi ozbiljnu i odgovornu politiku i da ih od takve politike neće odvratiti ni oni koji "nam prebijaju ljude".

Sednica Vlade biće održana sutra, a sednica Narodne skupštine u sredu ili četvrtak i u tom periodu bi trebalo da bude obavljen razgovor sa Srbima na Kosovu, naveo je Vučić.
XS
SM
MD
LG