Dostupni linkovi

U Londonu i Varšavi u znak sjećanja na Boston


Učesnici Londonskog maratona nosiće crni flor za žrtve bombaškog napada na Bostonskom maratonu, u kojima je život izgubilo troje, a povređeno više od 180 ljudi. Predviđeno je da maratonci pred start minutom ćutanja odaju poštu nastradalim ljudima u Bostonu.

Očekuje se da startuje oko 36.000 maratonaca, a londonska policija je saopštila da je za 40 odsto povećan broj policijskih službenika koji će obbezbeđivati maraton.

„Zbog strašnih događaja u Bostonu, dodatno smo pojačali obezbeđenje“, rekla je predstvnica londonske policije Džulija Pendri.

Očekuje se da trku u Londonu prati stotine hiljada gledalaca duž staze.

Minutom ćutnje u znak pošte žrtvama terorističkog napada na maraton u Bostonu, u Varšavi je počeo tradicionalni Orlen Varšavski maraton, na kojem tokom dana na ulice grada izlazi oko 26.000 trkača.

„Izražavamo saučešće porodicama žrtava i povređenih u Bostonu. Veliku uznemirenost izaziva to sto što je meta brutalnih terorističkih napada postala tradicionalna sportska manifestacija“, saopštili su organizatori Varšavskog maratona.

Organizatori su se zbog napada u Bostonu obratili policiji da pojača obezbeđenje maratona, iako poljske službe, prema saopštenju vlade, nemaju nikakve signale da trkačima na ulicama poljske prestonice preti neki veći rizik.

„Onoliko koliko možemo da ga obezbedimo, jeste obezbeđen“, rekla je uoči maratona poljska ministarka sporta Joana Muha.

Maraton u Varšavi, u kojem prijavljeni učesnici mogu da odaberu trasu od deset kilometara i klasičnu maratonsku, istovremeno je i 83. prvenstvo Poljske u toj atletskoj disciplini.
XS
SM
MD
LG