Dostupni linkovi

Ujedinjeni regioni Srbije postaju stranka


Ujedinjeni regioni Srbije postaće jedinstvena politička partija u Kragujevcu gde će biti održana osnivačka skupština.

Na osnivačkoj skupštini biće formirana jedinstvena politička partija URS i razmatran predlog statuta i programa, najavio je URS.

Na osnivačkoj skupštini "govoriće lideri URS-a Mlađan Dinkić, Veroljub Stevanović, Boško Ničić, Verica Kalanović, Vladan Vasić, Suzana Grubješić i drugi", navodi se u saopštenju.

Ničić je u četvrtak najavio da će URS i kao jedinstvena politička partija nastaviti da se zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije i njen ekonomski razvoj.

On je naveo da će se URS zalagati za stvaranje novog i uređenog društva i države, po uzoru na najmodernije demokratije u Evropi, sa krajnjim ciljem da postane moderno uređena država regija.

Te regije, kako je rekao Ničić, treba da se približe i da nema razlika između njih kao što je sada slučaj navodeći kao primer razlike između Beograda, Vojvodine, istoka Srbije i njenog juga.

On je rekao da su G17 plus, Zajedno za Šumadiju, Pokret Živim za Krajinu i ostali pokreti i grupe građana, doneli odluku o formiranju jedinstvene političke partije URS.
XS
SM
MD
LG