Dostupni linkovi

Vučić: Prijete mi smrću


Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije tačno da je prijedlogom sporazuma u Briselu priznata nezavisnost Kosova, te je naveo da mu "svakog sekunda stižu preteće poruke".

"Svakog sekunda mi stižu poruke da će me ubiti", rekao je Vučić, koji je i lider Srpske napredne stranke, članovima ove partije u Kruševcu.

Prema njegovim riječima, pregovarački tim Srbije je u Briselu dao sve od sebe da zaštiti svoj narod, prenose mediji u Srbiji.

"Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigde to u sporazumu nećete moći da vidite. Sačuvali smo i obezbedili budućnost za našu decu", tvrdi Vučić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije konsultovalo je Tužilaštvo u vezi sa lecima sa brojevima mobilnih telefona Ivice Dačića i Aleksandra Vučića koje su danas dijelili članovi Srpske radikalne stranke.

U MUP-u Srije je rečeno da će policija postupiti u skladu sa stavom Tužilaštva.

Aktivisti SRS-a lecima pozivaju građane da na telefone Dačića i Vučića šalju SMS-ove i na taj način izraze nezadovoljstvo prijedlogom teksta briselskog sporazuma.

Leci sa brojevima telefona Dačića i Vučića dijeljeni su u Beogradu, Smederevu, Kikindi, Novom Sadu, Leskovcu, Požarevcu, Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima u Srbiji.
XS
SM
MD
LG