Dostupni linkovi

Protesti mladih u Osečini zbog vršnjačkog nasilja


Grupa mladih iz Osečine najavila je za danas protestnu šetnju u centru te varošice zbog ubistva Milana Živanovića (23), koga su ubili vršnjaci u tuči.

Kako su najavili organizatori, od 18 sati oni će prošetati Hajduk Veljkovom ulicom, od igrališta za male sportove, pored fudbalskog stadiona do mesta na kojem je Milan Živanović ubijen u nedelju.

Njega je tada nožem udario Darko Bilčarević (29) iz Osečine, a uhapšen je i Ivan Milisavljević (19) iz tog mesta u čijoj kući je, posle žurke, počela svađa koja je prethodila ubistvu.

Učesnici protesta traže "pravdu za Miću" uz zahtev za "vraćanje mira i spokoja u Osečinu" u nastojanjima da nadležni "pojačanim aktivnostima preduprede neželjena događanja u budućnosti". Oni se od utorka svake večeri okupljaju na mestu gde je Živanović nastradao, pale sveće i polažu cveće.

U protestnoj šetnji učestvovaće i Milanova sestra Zorica (32), koju je mladić pokušao da zaštiti od nasrtaja Bilčarevića i Milisavljevića.

Osumnjičenima je istražni sudija Višeg suda u Valjevu odredio pritvor do mesec dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.
XS
SM
MD
LG