Dostupni linkovi

Ashton odgodila posjet Zagrebu zbog pregovora Srbije i Kosova


Visoka predstavnica EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton odgodila je u četvrtak posjet Hrvatskoj zbog toga što je maksimalno angažirana na dijalogu Srbije i Kosova.

"Visoka predstavnica Catherine Ashton ulaže intenzivne napore oko dijaloga između Beograda i Prištine i zbog toga je posjet Zagrebu odgođen za kasnije", rekla je Hini njezina glasnogovornica Maja Kocijančič ne precizirajući kada će se posjet održati.

Ashton je u četvrtak posjetila BiH i trebala je navečer doputovati u Zagreb te se sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a u petak ujutro s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

Radiotelevizija Srbije je izvijestila da će Beograd i Priština u petak nastaviti dijalog u Bruxellesu u pokušaju postizanja normalizacije odnosa.

"Visoka predstavnica EU Catherine Ashton mora pripremiti izvješće za ponedjeljak (za vijeće ministara vanjskih poslova EU 22. travnja u Luxembourgu) i željela bi da i jedno i drugo izaslanstvo još jednom pogledaju ove prijedloge i vide je li moguće postići dogovor", rekla je u četvrtak Kocijančič za Radioteleviziju Srbije.

Ashton je danas tijekom posjeta BiH rekla u Sarajevu kako se nada da će pregovori Beograda i Prištine biti uspješno završeni.
XS
SM
MD
LG