Dostupni linkovi

Makedonija: Bivši šef sigurnosti uhićen zbog financijske prijevare


Makedonska policija jutros je uhitila bivšeg šefa Uprave za sigurnost i kontraobavještavanje Slobodana Bogoevskog, pod sumnjom za financijsku prijevaru stranih državljana.

U policijskoj akciji "Agent" zajedno s Bogoevskim uhićena su i dvojica advokata i jedan direktor firme, a traga se za još dvije osobe od kojih je jedan Slovenac. Oni se sumnjiče za pranje para, falcificiranje isprava i zloupotrebu službenog položaja, prenosi Tanjug.
Prema priopćenju makedonskog MUP-a, radi se o sumnji za financijski kriminal težak millijun eura, oko zemljišta u Skoplju u blizini Vojne bolnici i sale "Boris Trajkovski", gdje je trebala graditi slovenska kompanija "Mercator".

Prijevara je napravljena novcem slovenskog Mercatora kojim je, navodno, trebalo platiti posredovanje pri raskidu ugovora za zemljisste, koje je prije toga bilo vlasništvo ciparske firme.

Taj ugovor je država raskinula sa Cipranima, a osumnjičeni su novac iz transpakcija podijelili između sebe, uz pomoć vlastitih firmi.

Djela datiraju iz 2009 godine. Osumnjičeni su izvedeni pred istražnog sucu koji će odlučiti hoće li prema njima biti poduzeta mjera pritvora.
XS
SM
MD
LG