Dostupni linkovi

Veliko interesovanje bendova iz regije za banjalučku Demofest


Konkurs šestog Jelen Demofesta oficijelno je zatvoren 15. aprila u ponoć i do tog trenutka na adresu Festivala je stiglo 428 prijava bendova iz šest zemalja regiona: BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, čak 175, dok je iz BiH stiglo 110 prijava. Slijede Hrvatska sa 78 prijava, Slovenija sa 36, Makedonija sa 17 i Crna Gora sa 12.

"Izuzetno nam je drago što su bendovi i ove godine pokazali ogroman interes za naš festival i učešće u takmičarskom dijelu programa. To još jednom potvrđuje važnost Jelen Demofesta za cijeli region i potrebu bendova da pokažu kvalitet svog autorskog izražaja,“ ističu iz organizacionog tima Jelen Demofesta.

Sve prijave su danas otputovale na adrese članova žirija koji imaju zadatak da do 15. juna preslušaju svih 856 pristiglih numera te da odluče kojih 30 bendova, prema njihovom stručnom mišljenju, zaslužuje da zasvira na velikoj bini Jelen Demofesta od 18. do 20. jula.

Na dan objave rezultata glasanja stručnog žirija organizatori će objaviti imena članova žirija pred kojima je zaista težak zadatak.
XS
SM
MD
LG