Dostupni linkovi

Protest u subotu u 12 sati ispred zgrade Predsjednika Crne Gore


Predsjednički kandidat Miodrag Lekić danas razgovara sa predstavnicima Pozitivne, SNP i civilnim sektorom o organizovanju nadstranačkog okupljanja u Crnoj Gori zbog nepravilnosti na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

Ulični protesti biće održani navjerovatnije u subotu najavio je poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić.

Funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović je na svom Twitter profilu objavio da će protesti definitivno biti u subotu i to u 12 sati, ispred zgrade Predsjednika Crne Gore.

O terminu je pregovarano na sastanku predsjedništva Demokratskog fronta sa predstavnicima Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

Prema informacijama “Vijesti” iz DF, cilj protesta definisan je kao odbrana izborne volje građana, Ustava i zakona, a tokom demonstracija neće biti isticana stranačka, niti nacionalna obilježja već obilježja Evropske unije.

“Protest će biti nadstranački, i treba da pokaže nezadovoljstvo građana zbog kršenja njihove izborne volje. Neće biti postavljani šatori u centru, niti će se demonstranti danima zadržavati na ulici. Poslaćemo poruku nadležnima i čekati njihove dalje reakcije”, kazao je “Vijestima” jedan od učesnika sinoćnjeg sastanka.

Kako je najavljeno, Lekić bi danas trebalo da razgovara i sa nezavisnim intelektualcima. Nakon tog sastanka trebalo bi da se formira i operativni štab protesta.
XS
SM
MD
LG