Dostupni linkovi

Ješić: SNS stvara krizno žarište u Vojvodini


Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić kaže da Srpska napredna stranka i njeni saveznici neće uspeti da sruše pokrajinsku vladu uličnim mitinzima i optužio ih da pokušavaju da stvore 'krizno žarište' u Vojvodini.

"Svako ima pravo da svoje nezadovoljstvo ili političke ciljeve iskazuje na uličnim protestima, ali ne i da izmišljanjem separatizma stvara krizna žarišta i ugrožava bezbednost građana", rekao je Ješić u intervjuu za informativni portal Autonomija.

Dodao je da svi dobro znaju da u Vojvodini ne postoji ni jedna politička opcija koja se zalaže za secesiju od Srbije. On je ocenio da "svaki radikalizam budi drugi radikalizam" i založio se za povratak dijalogu u Skupštini Vojvodine.

"Ako vi nekog uporno optužujete da je separatista, a on to nije, i dovodite ljude iz drugih krajeva Srbije u glavni grad Vojvodine da ruše pokrajinsku vlast - onda to naravno izaziva strasti i revolt na drugoj strani", kazao je Ješić.

On je optužio SNS da je Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koji je Skupštini Vojvodine podnela pokrajinska vlada, iskoristila samo kao povod kako bi pod svaku cenu srušila pokrajinsku vlast i tako uspostavila apsolutnu vlast u Srbiji.

"Kombinacije koje su primenjivali u prekomponovanju lokalnih samouprava ne mogu ovde da im uspeju. Vojvodina je neosvojiva tvrđava za SNS", rekao je Ješić.
XS
SM
MD
LG