Dostupni linkovi

Novi Sad: Plakati sa prijetnjama smrću Bojanu Pajtiću


Bojan Pajtić
Dijelovi Novog Sada osvanuli su jutros oblijepljeni plakatima, kojima se predsjedniku Vlade AP Vojvodine Bojanu Pajtiću prijeti smrću.

Na bijelom plakatu ispod riječi "Smrt" stoji prikazan lik pokrajinskog premijera, a u precrtanom saobraćajnom znaku, napisano je i "njegovim saučesnicima".

Na plakatima nije navedeno ko je autor.

Novosadski mediji javljaju i da su danas na više mjesta u Vojvodini ispisani grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika", koje je potpisala "Mlada Vojvodina".

Predsjednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke /SNS/ Miloš Vučević osudio je sve grafite i plakate koji šire govor mržnje. On je osudio pojavu plakata "Smrt Pajtiću i njegovim poslušnicima" u Novom Sadu, kao i pojavu grafita "Vojvodina naša dika - biće republika".

Vučević je na konferenciji za novinare najavio da će SNS početi sa prikupljanjem potpisa za peticiju za smjenu pokrajinskih vlasti i za raspisivanje prijevremenih pokrajinskih izbora.

On je ponovio zahtjeve sa jučerašnjeg mitinga "Stop razbijanju Srbije" da Pajtić mora da podnese ostavku, a da predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor treba da raspiše vanredne pokrajinske izbore.
XS
SM
MD
LG