Dostupni linkovi

Grubješić: Od Francuske podrška,Njemci uzdržani


Suzana Grubješić
Suzana Grubješić
Francuski poslanici ocijenili su da je Srbija zaslužila da dobije datum pregovora, dok su njemački parlamentarci rekli da sve zavisi od izvještaja EK.

Potpredsjednice Vlade Srbije Suzane Grubješić se sastala članovima odbora za Evropsku uniju njemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su francuski parlamentarci pružili nedvosmislenu podršku Srbiji, rekavši da je zaslužila da što prije otpočne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji, te da će oni aktivno uticati na konačnu odluku Francuske.

Prema riječima poslanika Bundestaga, Njemačka podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a odluka njemačkog parlamenta o datumu će zavisiti od izvještaja Evropske komisije, navodi se u saopštenju.

Njemački poslanik Gunter Krihbaum je juče na konferenciji za novinare sa prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem rekao da je za Srbiju od datuma za početak pregovora za EU važnije da sprovede reforme, na šta je Vučić kazao da to znači da vjerovatno nema ništa od datuma u junu.

Suzana Grubješić je svojim sagovornicima objasnila da je Vlada Srbije apsolutno posvećena reformama, što i na djelu pokazuje.
XS
SM
MD
LG