Dostupni linkovi

Na Subversive u Zagrebu dolazi Alexis Tsipras


Subversive Festival u Zagrebu u sklopu međunarodne konferencije s krovnom temom i naslovom "Utopija demokracije" koja će se održati u kinu Europa i ZKM-u od 12. do 18. svibnja dovodi prominentna teorijska imena kao što su Yanis Varoufakis, Slavoj Žižek, Tariq Ali, Chantal Mouffe, Maurizio Lazzarato, Erik Olin Wright i mnogi drugi.

Jedan je od ovogodišnjih glavnih gostiju Alexis Tsipras, vođa SYRIZA-e – grčke Koalicije radikalne ljevice koja je na prošlim izborima u Grčkoj umalo osvojila vlast, a kojeg srednjestrujaški mediji nerijetko nazivaju najopasnijim čovjekom Europe.

Subversive Festival ugostit će i bolivijskog potpredsjednika, zamjenika Eva Moralesa, i jednog od vodećih lijevih intelektualaca iz Latinske Amerike Álvara Garcíu Lineru.

Subversive Festival 18. će svibnja simbolično zatvoriti Aleida Guevara, kći ikone otpora Ernesta Chea Guevare, aktivistkinja i liječnica posebno fokusirana na pitanje općeg zdravstvenog osiguranja te autorica knjige o Latinskoj Americi i nedavno preminulom Hugu Chávezu.

Ranije je najavljeno da na festival dolazi i američki režiser Oliver Stone.
XS
SM
MD
LG