Dostupni linkovi

Kirbi: Ustupci potrebni na obe straneAmbasador SAD Majkl Kirbi izjavio je danas da se od obe strane u dijalogu Beograda i Prištine očekuje da naprave ustupak i izrazio optimizam da će dogovor biti postignut.

"U svakom pregovaranju očekuje se malo popuštanja, verovatno na obe strane, pre nego samo jedne strane, to je normalno u dijalogu", rekao je Kirbi posle sastanka sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa SAD u Skupštini Srbije.

Kirbi je rekao da postoji prostor za nastavak pregovora Beograda i Prištine i da obe strane smatraju da je u njihovom interesu da se nađe rešenje.

"Pregovori još traju, nisu završeni. Nadam se da će se naredni sastanka završiti pozitivno", kazao je američki ambašador.

Na pitanje da li će novi sastanak predstavnika Beograda i Prištine biti održan u petak u Briselu, Kirbi je rekao da nema informacije o tome, niti kakav će biti format daljih razgovora, ali da i ako ne bude tog sastanka, ne treba izvlačiti pogrešne zaključke.

Kirbi je istakao da SAD podržavaju pregovore Beograda i Prištine koje predvodi EU i da su veoma uključene u taj proces, iako "nisu prisutne za stolom".
XS
SM
MD
LG