Dostupni linkovi

Suđenje Bin Ladenovom zetu u januaruSuđenje zetu Osame bin Ladena počeće u januaru iduće godine zbog uloge kao portparola Al Kaide i podstrekivanja na ubijanje Amerikanaca.

Američki sudija Luis Kaplan je objavio da će 7. januara početi suđenje protiv Sulejmana Abu Gaita, prenela je agencija AP.

Javni pravobranilac se pre dva dana žalio na saslušanju da su zbog automatskih rezova u budžetu, poznatim kao sekvestar, neki advokati na privremenom odmoru više od pet sedmica, što je gotovo nemoguće da se suđenje brzo pripremi.

Abu Gait, koji se izjasnio da nije kriv, prebačen je u SAD prošlog meseca radi optužbi da je pozivao na smrt Amerikanaca posle terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

Tužilaštvo je reklo da ima mnogo dokaza protiv Abu Gaita, između ostalog i snimak nastao početkom oktobra 2001. godine, gde sedi sa Bin Ladenom i sadašnjim liderom Al Kaide Ajmanom el Zavahirijem i drugim ekstremistima i poziva sve muslimane da se pridruže borbi protiv SAD, ističući da je "džihad dužnost".
XS
SM
MD
LG