Dostupni linkovi

U Srbiji Dan žalosti


Srbijanska vlada proglasila je srijedu 10. travnja Danom žalosti zbog tragičnog zločina u kojem je u utorak rano ujutro ubijeno 13 osoba u šumadijskom selu Velika Ivanča kod Mladenovca.

Vlada je, u povodu masovnog ubojstva i tragedije kakva se u Srbiji ne pamti, izrazila veliko žaljenje, sućut i potporu obiteljima ubijenih.

Šezdesetogodišnji Ljubiša Bogdanović rano jutros na spavanju je ubio 13 osoba - šestoricu muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dječaka u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, šezdesetak kilometara južno od Beograda. Ubojica je poslije pokušao samoubojstvo i nalazi se u komi.

Očevidaca ovog masakra nema, a Bogdanovića je, prema tvrdnjama policije, prijavila supruga Javorka u koju je također ispalio hitac i teško ju ranio u vrat. Liječnici tvrde da je izvan životne opasnosti i ona bi, kako se ocjenjuje u dosadašnjoj istrazi, mogla dati ključne informacije koje bi pridonijele razjašnjenju zločina.

Neslužbeno se rekonstrukcijom događaja došlo do pretpostavki da je Bogdanović, iz zasad nepozantih razloga, prvo ubio svog sina i majku, pucao u suprugu, a potom započeo niz ubojstava u susjedstvu inače mirnog šumadijskog sela u kojem policija godinama ne pamti niti jednu intervenciju.
XS
SM
MD
LG