Dostupni linkovi

Sutra Dan žalosti u Srbiji povodom tragedije u Velikoj IvančiVlada Srbije proglasila je sredu, 10. april, za Dan žalosti, povodom ubistva 13 osoba u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.

"Vlada Srbije povodom ove teške nesreće izražava veliko žaljenje, saosećanje i podršku porodicama ubijenih", piše u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.

Ljubiša B. (60) jutros je iz vatrenog oružja u Velikoj Ivanči ubio šest muškaraca, šest žena i jedno dete, a nakon toga je pokušao da ubije svoju ženu i sebe.

On je u teškom stanju i bez svesti. Ljubiša B. nije bio psihijatrijski bolesnik.

Policija je uz prisustvo sudije i tužioca obavila celodnevni uviđaj kako bi se utvrdili motivi i detalji tog zločina.

Premijer Srbije Ivica Dačić je u izjavi novinarima u Vladi Srbije, posle sastanka s belgijskim ministrom spoljnih poslova Didijeom Rajnderom, ocenio da je reč "o najtežem zločinu koji je pogodio Srbiju poslednjih godina, a možda i više decenija, ne računajući zločine za vreme rata".

Govoreći o detaljima zločina, Dačić je rekao da je dolazak policijske patrole zaustavio dalji masakr, jer je počinilac krenuo i u druge kuće u tom zaseoku.

"Kada je video policijsku patrolu pucao je sebi u glavu", kazao je Dačić i dodao da je ubica dozvolu za oružje dobio 1981. godine.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova napomenuo je da je upravo njegovo ministarstvo u redovnim godišnjim izveštajima upozoravalo da zločini u porodici imaju trend porasta poslednjih godina.

On je istakao da tim pitanjem treba da se pozabavi celo društvo kako bi se sprečili takvi incidenti.
XS
SM
MD
LG