Dostupni linkovi

Dačić: Nema novosti iz EU o eventualnom nastavku pregovora


Ivica Dacic

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija spremna za nastavak pregovora s
Prištinom radi nalaženja rešenja, ali da za sada nema novosti iz EU o eventualnom nastavku razgovora.

"Nismo imali kontakte u smislu daljih koraka Evropske komisije ili Evropske unije", izjavio je Dačić novinarima u Beogradu posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, a povodom predloga Vlade Srbije da se pregovori Beograda i Prištine nastave.

On je rekao da je posle povratka iz posete Rusiji gde putuje danas, spreman na razgovor o nastavku pregovora o pitanjima bezbednosti Srba na Kosovu i o izboru osoblja policije i pravosuđa, kao i razgovora o tome da li će biti apelacionog suda za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Dačić je kazao da je Beograd spreman da nastavi dijalog i da uloži maksimalan napor da se dođe do kompromisnog rešenja i naveo da Srbija ne traži ništa što nije u skladu sa evropskim vrednostima.

Ministar spoljnih poslova Belgije Didije Rejnders rekao je da sporazum i saradnja sa susedima takođe omogućavaju evropsku integraciju.

"Nadam se i da će poslednji napori koji slede idućeg dana otvoriti vrata ka daljim evropskim integracijama", rekao je belgijski ministar.
XS
SM
MD
LG