Dostupni linkovi

Uskoro zajednički antikorupcijski tomovi Crne Gore i Srbije


Potpredsjednici vlada Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Duško Marković najavili su danas formiranje zajedničkih specijalizovanih timova za borbu protiv korupcije i kriminala.

Vučić i Marković su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu istakli da su odnosi dvije države prijateljski i iskreni, te da su u posljednjih osam mjeseci dodatno unaprijeđeni i predstavljaju primjer dobre saradnje mnogima u regionu.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije kaže da će specijalizovani zajednički timovi baviti istragama u oblasti organizovanog kriminala i korupcije i dodao da je ta oblast posebno unaprijeđena kada je riječ o saradnji dvije zemlje.

On je naglasio da se "letimično" razgovaralo o pojedinačnim slučajevima u borbi protiv kriminala i korupcije, ali da već postoje određeni alati koji su značajni za obje zemlje u vladavini prava.

Marković je rekao da je sa Vučićem razmijenio iskustva o vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala kao najvećeg izazova i opasnost.

On je najavio intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije i dodao da nije logično da Crna Gora ima bolju sa saradnju sa nekim drugim zemljama, a ne sa svojim prvim susjedom.

Marković je naglasio da Crna Gora snažno podržava Srbiju u ostvarenju njenih nacionalnih prioriteta, a to su evropske integracije.
XS
SM
MD
LG