Dostupni linkovi

Dačić: Utorak nije dan "D"


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Vlada čvrsto opredeljena za dijalog, za održivo rešenje za Kosovo i Metohiju i da ne dovodi u pitanje evropski put Srbije

Dačić, nakon razgovora sa predsednicima poslaničkih grupa, da Vlada nije organizovala konsultacije kako bi podelila odgovornost, izrazivši uverenje da neće biti razmimoilaženje državnog vrha po ovom pitanju.

Dačić je ocenio da bez obzira na datum vezan za izveštaj Eštonove "nije korisno baciti u vodu postignuto, već nastaviti razgovore".

On je napomenuo da Vlada Srbije ima svoje odgovornosti, i daće u toku sutrašnjeg dana dati svoj pogled i stav na sadašnju situaciju. Dačić je rekao da je Vlada svesna odgovornosti koje ima, bilo kad je reč o problemima sa evrointegracijama i problemima u pregovorima sa Prištinom. Premijer je naglasio da je ova Vlada neupitno opredeljena za evrointegracije.

Odgovarajući na pitanje novinara, premijer je rekao da utorak nije "dan D".

"Pa čak i da ne dobijemo datum, mi moramo da nastavimo sa rešenjem ovog pitanja", kaže Dačić. Napomenuo je da se mora doneti rešenje koje će voditi računa o celini našeg naroda. "Nije poruka za narod da svi treba da budemo nabijeni na kolac i da 500 godina treba da trpimo da bismo dočekali da se oblaci sklone sa ovog neba... Za to vreme ovaj narod mora da preživi... Ova vlada mora da vodi računa o zemaljskoj Srbiji", kaže Dačić, a prenosi B92.
XS
SM
MD
LG