Dostupni linkovi

Vrebalov: Od leta traje pokušaj obračuna sa Vojvodinom


Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov saopštio je danas da od leta prošle godine traje pokušaj obračuna republičkih vlasti sa Vojvodinom i njenom autonomijom, i optužio republičku vlast da pokušava još više da centralizuje državu i da ukine autonomiju Vojvodine.

Kako je navedeno u saopštenju na internet stranici Vlade Vojvodine, Vrebalov je podržao predlog predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da pokrajinska skupština usvoji Deklaraciju o zaštiti ustavih i zakonskih prava AP Vojvodine.

"Umesto da se konačno otvori dijalog o suštinskoj decentralizaciji Srbije i o izmeni višestruko pogubnog aktuelnog Ustava Srbije, republička vlast koristi svaku priliku da još više centralizuje državu i praktično u potpunosti ukine autonomiju AP Vojvodine i lokalnih samouprava", istakao je Vrebalov.

Vrebalov je naveo da se opet koriste stare floskule da postoje "važniji problemi" od uređenja države Srbije, "iako su nas upravo takve floskule u prošlosti koštale devastacije cele države".
"Sadašnja politika nas, međutim, ne čudi, jer su njeni glavni eksponenti upravo isti oni koji su nas devedesetih godina prošlog veka posvađali sa celim svetom i sa samima sobom”, naveo je Vrebalov.

Potpredsednik vojvođanske skupštine je osudio "izjave pojedinih političara, koji su predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića uporedili sa ustašama i sa domaćim izdajnicima".
XS
SM
MD
LG