Dostupni linkovi

Maduro prijeti biračima prokletstvom Macarapane


Vršitelj dužnosti predsjednika Venezuele Nicolas Maduro poručio je da će prokletstvo staro nekoliko stoljeća stići one birače koji ne budu glasovali za njega na izborima na kojima će se sljedećeg tjedna birati nasljednik preminulog predsjednika Huga Chaveza.

Madurovo pozivanje na kletvu Macarapane posljednji je obrat u sve nevjerojatnijim argumentima u utrci između njega i oporbenog vođe Henriquea Caprilesa za funkciju predsjednika države od 29 milijuna stanovnika.

Bude li itko među ljudima glasovao protiv Nicolasa Madure, glasovat će protiv sebe i stići će ga kletva Macarapane, kazao je Maduro aludirajući na bitku iz XVI. stoljeća u kojoj su španjolski kolonizatori pobili lokalne Indijance.

Ako buržoazija pobijedi, privatizirat će zdravstvo i obrazovanje, oduzeti zemlji Indijancima i stići će vas kletva Macarapane.

Bivši vozač autobusa i sindikalni vođa Maduro po većini anketa vodi deset posto ispred svoga protivnika, a tvrdi i da je prošlog tjedna vidio duha Chaveza u obliku ptice koja je preletjela iznad njegove glave pjevajući mu.
XS
SM
MD
LG