Dostupni linkovi

Obilježena četvrta godišnjica članstva Hrvatske u NATO savezu


Prigodnom je svećanošću u Hrvatskom vojnom učilištu obilježena četvrta godišnjicu primanja u punopravno članstvo NATO- saveza te desetu obljetnicu sudjelovanja Oružanih snaga u mirovnoj operaciji ISAF u Afganistanu.

U povodu toga predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović dodijelio je odličja i odluke o promaknućima. Sve što smo dosad učinili na tim pitanjima pokazuje da imamo visoko motiviranu, stručnu i sposobnu obrambenu i sigurnosnu strukturu, rekao je.

Naglasio je odgovornost države za razvoj Oružanih snaga te njihovu još veću integriranost unutar struktura NATO-a, čime Hrvatska, kazao je, daje i svoj doprinos stabilnosti i sigurnost regije.

Josipović je ustvrdio kako se sigurnost danas jednako odnosi i na sigurnost države i društva kao i na građanina pojedinca te skupina, a naglasio je i gospodarsku sigurnost kao iznimno važnu za razvoj i blagostanje svakog društva.

Četiri godine članstva u NATO-u ocijenio je kao četiri godine uspjeha, zajedničkog rada s partnerima te povećane sigurnosti Hrvatske.
XS
SM
MD
LG