Dostupni linkovi

Vulin: Razovor u Briselu još nije došao do papira


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da dijalog u Briselu još nije došao do papira, a da se o prethodnoj ponudi ne može ni pričati jer su razgovori sada počeli "od novih osnova i principa".

"Rano je govoriti o napretku ... razgovor je težak i mučan i nemoguće je predvideti šta će se desiti do kraja, .... ovo je najmučnija runda, teška i neprijatna, razgovara se o delikatnim temama ...", rekao je Vulin za B92 u Briselu, gde je u toku osma runda dijaloga posvećena normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Daleko je govoriti o sporazumu bez potpisa, mi smo spremni za dogovor ali nismo sami u tome, naša vlada i najveći deo javnosti imaju poverenje u pregovarački tim, a sada još više jer je u njemu i Aleksandar Vučić", rekao je Vulin.

Upitan da li će danas, kako se spekuliše, biti postignut dogovor ali bez potpisa, i kakav je papir ponuđen Srbiji, on je rekao da "još nije bilo nikakvog papira" i da se "ništa spektakularno ne dešava".

Prema njegovim rečima, sve o čemu se pregovaralo do sada i o čemu se sada razgovara je poznato, odnosno svi znaju ko šta hoće i ko šta ne želi.

Na pitanje da li je današnja runda i poslednja i da li će se ona danas završiti, budući da predstavnica EU Ketrin Ešton već sutra neće biti u Briselu, Vulin je rekao "što se Srbije tiče, ovo nije poslednja runda".
XS
SM
MD
LG