Dostupni linkovi

Protest Beograđana zbog Svratišta


Nekoliko stotina građana okupilo se jutros ispred gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu u Ulici 27. marta kako bi dalo podršku da se ne zatvori Svratište, prenosi B92.

Poziv na okupljanje kako se ne bi zatvorilo jedino mesto za decu ulice pojavilo se tokom vikenda na društvenim mrežama.

Grad Beograd neće dozvoliti zatvaranje Svratišta i nastaviće da finansira uslugu koja za cilj ima brigu o deci sa ulice, saopšteno je iz Gradske uprave.

Podsetimo, tokom vikenda pojavila se informacija u pojedinim medijima i na društvenim mrežama da Svratištu u Krfskoj ulici preti zatvaranje, nakon čega je Grad Beograd odbacio takvu mogućnost.

U saopštenju Grada se podseća da je grad Centru za integraciju mladih (CIM), nevladinoj organizaciji koja sprovodi taj projekat, ustupio potpuno renoviran prostor u Krfskoj ulici, a da je prošle godine, Sekretarijat za socijalnu zaštitu za funkcionisanje Svratišta izdvojio 14,6 miliona dinara.

Ukoliko se, kako su najavili iz CIM-a, ova nevladina organizacija povuče iz projekta, Grad Beograd će preuzeti kompletnu brigu o Svratištu i neće dozvoliti da dođe do prekida u njegovom radu niti do zatvaranja.

U saopštenju je navedeno i da će dok god i jedno dete bude koristilo usluge Svratišta u Krfskoj ulici, njegovo postojanje imati svrhu i podršku Grada Beograda.
XS
SM
MD
LG