Dostupni linkovi

Poslanik EP: Srbija umesto Britanije u EU


Poslanik EP Vilijam Dartmaut kaže da se nije šalio kad je rekao da Srbija uđe u EU tek 3000 godine i poručuje da je Srbija dobrodošla da zauzme mesto Britanije.

"Protivili smo se 2004. da uđu Poljska, Kipar, Mađarska, Litvanija, Estonija, Slovenija, Slovačka, Češka... Protivili smo se da uđu Bugarska i Rumunija. Sad se protivimo ulasku Hrvatske i nastavićemo da se protivimo. Ne samo zbog Srbije, već i zbog BiH, Makedonije, Crne Gore, Turske... Dakle, ne ciljamo, samo Srbiju, to je naša opšta politika", rekao je on u intervjuu za "Večernje novosti".

Dartmaut, koji je član iz evroskeptične Stranke za nezavisnost Velike Britanije i deseti erl od Dartmauta, smatra da proces proširenja Unije treba da se zaustavi jer je Velika Britanija sauočena sa velikim zahtevima imigracije, zbog toga što se iz te zemlje uzima veliki novac za kohezione fondove koji odlazi novim nerazvijenim članicama i da će, daljim prijemom, situacija postati još gora.

Stranka za nezavisnost Velike Britanije Najdžela Faridža ima 11 od 73 poslanika Velike Britanije u Evropskom parlamentu. Prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, ova partija uživa podršku 17 odsto građana Velike Britanije.
XS
SM
MD
LG