Dostupni linkovi

Malala potpisala ugovor za knjigu vredan tri miliona evraPakistanska tineđžerka Malala Jusufzai, aktivistkinja za pravo devojčica na školovanje koju su talibani pokušali da ubiju, potpisala je ugovor za knjigu vredan oko
tri miliona dolara.

Petnaestogodišnja Pakistanka je rekla da će u memoarima opisati svoju priču i priču miliona drugih kojima je uskraćena mogućnost da idu u školu, preneo je Bi-Bi-Si.

"Želim da ispričam svoju priču, ali to će, takođe, biti priča 61 miliona dece koja ne mogu da se školuju. Nadam se da će knjiga dopreti do ljudi širom sveta, kako bi shvatili koliko je nekoj deci teško da dobiju obrazovanje", izjavila je Malala.

Knjiga "Ja sam Malala" (I am Malala) treba da bude objavljena najesen.

"Želim da knjiga bude deo kampanje da se svakom dečaku i devojčici omogući pravo da idu školu. To je njihovo osnovno pravo", kazala je Pakistanka.

Malala je 9. oktobra bila meta napada talibana u dolini Svat na severozapadu Pakistana, zbog toga što je kritikovala tu pobunjeničku grupu i zalagala se za obrazovanje ženske dece, čemu se protive islamistički ekstremisti.

Sada sa porodicom živi u Birmingemu, gde se leči od povrede.

Izdavačka kuća Vajdenfeld i Nikolson (Weidenfeld and Nicolson) saopštila je da će u memoarima biti opisano šta se desilo dana kada je Malala iz vatrenog oružja ranjena u glavu.
XS
SM
MD
LG