Dostupni linkovi

Nikolić uručio orden ruskom političaru Babakovu


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je ruskom političaru Aleksandru Mihajloviču Babakovu Sretenjski orden drugog stepena za naročite zasluge za Srbiju i njene građane u oblastima javnih djelatnosti.

Nikolić je, uručujući orden, zahvalio Babakovu zbog svega što je učinio za srpski narod, dok je Babakov istakao da mu je ukazana velika čast i da ovo priznanje doživljava kao nagradu za svoj dosadašnji i budući rad za dobrobit srpskog naroda.

Pedesetogodišnji Babakov je specijalni predstavnik predsjednika Rusije za saradnju sa organizacijama sunarodnika u inostranstvu i deputat ruske Dume, gdje je član Komiteta za međunarodna pitanja.

Babakov je rođen u Kišinjevu u Moldaviji, a doktor je ekonomskih nauka od 1988. godine. Do 2011. godine bio je zamjenik šefa Stalne delegacije Rusije pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Babakov je zamjenik kopredsjedavajućeg Međuparlamentarne grupe ruske Dume i šef delegacije Dume u Međuparlamentarnoj uniji, kao i predsjedavajući Komisije za zakonodavnu podršku vojnom i odbrambenom industrijskom kompleksu Rusije.
XS
SM
MD
LG