Dostupni linkovi

Biznismenu iz Banjaluke na granici oduzeto 450 hiljada evra


Hrvatske granične vlasti su u automobilu "jednog biznismena iz Banjaluke" našli neprijavljenih 450 hiljada evra, javila je danas bijeljinska Televizija BN.

Novac je nađen u nedelju, na graničnom prelazu Stara Gradiška, a protiv tog putnika biće podneta optužnica zbog prekršaja Zakona o deviznom poslovanju, rekla je za TV BN portparol Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić. Nujić nije potvrdila iznos zadržanog novca, osim da je u "stotinama hiljada evra", niti je iznela identitet privedene osobe.

Međutim, Banjalučanin Slobodan Stanković, vlasnik preduzeća "Integral inženjering", potvrdio je da mu je hrvatska policija na granici oduzela novac radi provere porekla novca.

"Istina je da sam, kao privatno lice, u banci u Banjaluci podigao zakonito zarađenu dividendu u nameri da je upotrebim za širenje posla u Srbiji. Potvrdu o poreklu novca trebalo je da, kako nalaže zakon, priložim tamo gde novac i ulažem, dakle u Srbiji. Međutim, policija na hrvatskoj granici odlučila je da proveri poreklo novca koji će potom biti vraćen vlasniku", izjavio je Stanković.
XS
SM
MD
LG