Dostupni linkovi

LDP: Sa Đilasom nije moguće praviti alternativu vlasti



Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da sa predsednikom Demokratske stranke (DS) Draganom Đilasom nije moguće praviti alternativu sadašnjoj vlasti kojoj se demokratska i građanska Srbija mora suprotstaviti umesto Đilasovih pokušaja da se dodvori naprednjacima.

"Bili smo fer i nismo želeli da insistiramo na svim promašajima i greškama koje pravi (Đilas). Više to nećemo činiti, zato što je šteta koju pravi Srbiji blokadom pravljenja alternative ovoj vlasti namerna i prevelika", naveo je LDP u saopštenju.

LDP je naveo da je mesecima pružao priliku Đilasu da pokaže da je u stanju da razdvoji suštinu od jeftinog marketinga, ideju demokratske i reformske Srbije od potrebe da se obračunava sa svakim ko nije po meri njegove populističke, nazadne i sebične politike.

"Način razmišljanja Đilasove Demokratske stranke najsličniji je političkim vizijama Bidže, Rake ili Gangule i sigurni smo da to nije ono što su želeli članovi i birači demokrata", navodi LDP.

LDP je saopštio da članovi i birači DS razumeju ono što Đilasu nije jasno a to je da je budućnost Srbije slobodno tržište a ne vulgarizovana komandna ekonomija i kombinati, i da se demokratska i građanska Srbija mora suprotstaviti sadašnjoj vlasti, umesto Đilasovih pokušaja da se dodvori naprednjacima.

Povodom prelaska funkcionera LDP u Vojvodini Milivoja Vrebalova u DS što je saopšteno na konferenciji za novinare u sedištu DS u Beogradu, LDP je ocenio da se erozija Đilasove politike i organizacije ne može zaustaviti besmislenim transferima i
konferencijama za novinare na kojima nema ni reči o politici.

"Politički metodi koje je izabrao svode se na ideologiju trgovačkog putnika, koji ne razume potrebe reformskog dela političke scene i umesto toga se bavi osvetom prema LDP", piše u saopštenju LDP.
XS
SM
MD
LG