Dostupni linkovi

Kacin: Bosni potreban novi Ustav



Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin ocenio je da je BiH potreban novi Ustav i da bez ustavnih promena nema funkcionalne BiH.

Kacin je za današnje sarajevsko Oslobođenje podsetio da su se lideri sedam političkih partija iz BiH u petak u Briselu sastali sa evropskim zvaničnicima i da je jasno rečeno šta se od njih očekuje u pogledu sprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

On je takođe istakao da se u BiH tek sada "javila neka velika priča oko ulaska Hrvatske u EU".

"Da je funkcionisala, BiH bi sigurno dve i po godine unazad bila svesna šta je čeka zbog ulaska Hrvatske u Evropsku uniju na području poljoprivrede i izvoza prehrambenih proizvoda, ali se to tek sada tu negde javlja kao neka velika priča. A gde su bile te institucije pre dve i po godine?", upitao je Kacin.

Kacin je takođe prošle sedmice na zasedanju Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta izrazio zabrinutost zbog političkog stanja u BiH i ocenio da je organizovanje međunarodne konferencije za BiH svakako korak u pravom smeru, ali da bez ustavnih promena nema funkcionalne BiH.
XS
SM
MD
LG