Dostupni linkovi

Vučić: Sednica državnog vrha danas ili sutra


Sednica državnog vrha o Kosovu, odnosno nastavku razgovora u Briselu biće održana najverovatnije danas ili sutra, najavio je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je juče rekao da je bilo govora da se ta sednica održi sinoć, ali je potrebno vremena da se svi dogovore usaglase, tako da će najverovatnije biti održana danas ili sutra.

Ključni politički akteri trebalo bi da usaglase dalji redosled poteza uoči nastavka razgovora 2. aprila, pošto u prethodnoj etapi u Briselu nije bilo pomaka, jer je Evropska unija Beogradu ponudila neprihvatljiv papir, prenose Novosti.

Vučić je rekao i da očekuje da Srbiji u osmoj rundi dijaloga 2. aprila bude ponuđeno "bar nešto" pošto joj u prethodnoj "nije bilo ponuđeno ništa".

"Mi smo ponudili mnoge ustupke, koncesije i kompromise a zauzvrat smo dobili ništa. Očekujemo ako ne mnogo onda bar nešto od druge strane", poručio je Vučih.

Premijer Ivica Dačić izjavio je juče da je insistirao da se dijalog sa Prištinom produži do 2. aprila i da u tom periodu Srbija mora dobro da odmeri snage i realnu politiku koju će da vodi.
XS
SM
MD
LG