Dostupni linkovi

Prosvjed bivših logoraša: Suđenje za Morinj pravosudna farsa


Logoraši crnogorskih koncentracijskih logora prosvjedovali su na graničnom prijelazu u Karasovićima. Nisu zadovoljni dosadašnjim načinom procesuiranja odgovornih za mučenje logoraša u Morinju, javlja HRT.

Šest godina od početka sudskog postupka u Podgorici ne nazire se kraj suđenju, stoga logoraši traže da se postupak nastavi pred hrvatskim pravosudnim tijelima. Zgroženi su i nebrigom hrvatskih državnih institucija za ovaj slučaj.

"Razlog prosvjeda je pravosudna farsa u koju se pretvorio ovaj postupak. Sa svim iznesenim upoznat ćemo, po drugi put, sva tijela i institucije Republike Hrvatske i Crne Gore, Europski parlament i Vijeće, međunarodne sudove, humanitarne udruge i pojedince, generalski zbor, udruge iz domovinskog rata i medije. Čekat ćemo deset dana da nam se odgovori na naša pitanja, zahtjeve i odluke, a ako se to ne dogodi, Društvo logoraša će promijenit retoriku, te prići drastičnom rješavanju navedenih problema", rekao je Zdenko Bulić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpsko-crnogorskih koncentracijskih logora Dubrovačko-neretvanske županije.

Rekao je kako je samo iz Dubrovačko-neretvanske županije 292 logoraša završilo u Morinju.
XS
SM
MD
LG