Dostupni linkovi

Ješić: Pokrajinska vlada ne podnosi ostavku zbog RBV


Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić kaže da pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku ako bude ustanovljeno da je bilo nezakonitosti u poslovanju RBV.

Napominjući da RBV ne bi bila u problemima da je uspela da naplati svoja velika potraživanja od mnogih preduzeća, Ješić je istakao da prvo nadležni organi treba da rade svoj posao kad je reč o ispitivanju poslovanja te banke.

“A naprednjaci, socijalisti i ursovci koriste realne teškoće RBV za napad na pokrajinsku administraciju, jer drugu argumentaciju nemaju”, rekao je Ješić novosadskom Dnevniku i dodao da iste nevolje imaju i sve druge banke jer “ne može bankarski sistem biti bolji od privrede". "Ako je posrnula privreda posrću i banke”, kaže on.

Veliki broj preduzeća “koja su kupljena od države, sumnjivim kapitalom, danas bi i dalje bila u tim, sumnjivim rukama da nije bilo Razvojne banke Vojvodine”, rekao je Ješić i dodaje da je uz pomoć RBV taj kapital ponovo vraćen u državne ruke, čime je omogućeno da sada bude prodat kompaniji Al Dahri.

“Nažalost, istovremeno je Razvojnoj banci onemogućeno da od tih istih preduzeća naplati silna svoja potraživanja, jer da jeste, ona ne bi bila u problemima, naprotiv”, istakao je Ješić.
XS
SM
MD
LG