Dostupni linkovi

Bivšim čelnicima Razvojne banke pritvor 30 dana


Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje bivših čelnika Razvojne banke Vojvodine (RBV) koji se sumnjiče da su oštetili tu banku za 2,5 milijarde dinara, izjavio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je dodao da je Tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Srđana Petrovića, Biljane Jovanović i Slobodana Bajina, a da im je sudija za prethodni postupak na predlog Tužilaštva odredio pritvor.

Oni su juče uhapšeni, a njihovo saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je tokom noći.

Petrović je bio prinudni upravnik u Metals banci i u jednom periodu predsednik izvršnog i kreditnog odbora RBV, Jovanović je bivša predsednica izvršnog i kreditnog odbora te banke, a Bajin član kreditnog odbora i direktor sektora za poslovanje sa privredom u istoj banci.

Radisavljević je rekao da je protiv njih, ali i Borovice, vlasnika i odgovornog lica u većem broju privatnih preduzeća sa sedištem u Rumi, Novom Sadu , Apatinu, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu policija, istovremeno podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su kao odgovorna lica izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja.
XS
SM
MD
LG