Dostupni linkovi

Britanci ispituju smrt Berezovskog


Britanska policija blokirala je danas prilaz kući Borisa Berezovskog, ruskog oligarha koji je pronađen mrtav u subotu u svojoj kući kod Londona, da bi specijalni tim protiv hemijske, biološke, radiološke i nuklearne opasnosti (CBRN) istražio okolnosti njegove smrti koje su još nerazjašnjene.

Hitna pomoć pozvana je juče u 15.18 časova u dom Berezovskog (67) u bogatom londonskom predgrađu Askotu, pošto je pripadnik obezbeđenja pronašao njegovog beživotno telo u kadi, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Advokat ruskog tajkuna Aleksandar Dobrovinski rekao je da je Berezovski verovatno izvršio samoubistvo kao rezultat depresije zbog njegovih dugova, ali s obzirom na to da je Berezovski preživeo jedan pokušaj ubistva 1995. godine i strahovao da će biti ubijen, njegova smrt će sigurno izazvati razne spekulacije, navode agencije.

Više od deset sati od smrti Berezovskog, jednog od najžešćih kritičara Vladimira Putina, njegovo telo i dalje se nalazi u njegovom domu u londonskom predgrađu.

Pripadnik londonske policije potvrdio je da su specijalno obučeni pripadnici tima CBRN trenutno na licu mesta i da se sprovodi sveobuhvatna istraga.
XS
SM
MD
LG