Dostupni linkovi

Josipović primio Karadžića i ŠukeraPredsednik Hrvatske Ivo Josipović primio je danas u svojoj rezidenciji u Zagrebu predstavnike fudbalskih saveza Hrvatske i Srbije i tom prilikom poručio da očekuje sjajnu utakmicu, kako na terenu tako i na tribinama.

Sastanku u kabinetu hrvatskog predsednika u Pantovčaku pred duel dve reprezentacije u kvalifikacijama za SP prisustvovali su predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker.

"Danas je dan velikog iskušenja i očekujem da će naši navijači ponašanje prilagoditi očekivanjima i standardima na koje smo navikli. Nasilje i prostakluk nemaju mesto na terenima", kazao je Josipović.

Josipović je najavio da će sa njim utakmicu gledati bivši predsednik Srbije Boris Tadić, za koga je rekao da je "u prolazu" na putu do Slovenije.

Šuker je rekao da sve ono što se Srbima desi u Zagrebu želi da se Hrvatima desi u Beogradu u septembru.

"Najvažnije je da imamo reprezentacije koje se bore za tri boda. Svi žele pobedu svoje ekipe i sve što vam se desi u Zagrebu neka se desi nama u Beogradu. Želim da budemo dostojanstveni i ponosni", rekao je Šuker.

Karadžić je kazao da odnosi između čelnika dva saveza treba da se preslikaju i na ostale sfere života u dve države.

"Odnosi između ljudi koji vode hrvatski i srpski fudbal su na najvećem mogućem nivou i predstavljaju model dobrih odnosa. Zelja mi je da takve relacije postoje i u drugim sferama života, među ljudima koji rade ozbiljne poslove", rekao je Karadžić.

Karadžić je na početku prijema Josipoviću uručio dres reprezentacije Srbije sa brojem 10 i njegovim prezimenom, kao i flašu, kako je rekao, "šumadijske rakije" i plaketu FSS.

Utakmica između Hrvaske i Srbije igraće se danas od 18.00 na stadionu Maksimir u Zagrebu.
XS
SM
MD
LG