Dostupni linkovi

BIH:Sanino pozvao lidere sedam stranaka u petak u Brisel


Generalni direktor Direkcije Evropske komisije za proširenje Stefano Sannino pozvao je lidere sedam vodećih političkih partija iz BiH i njihove stručnjake da u petak, 22. marta, dođu u Brisel na konsultacije o provođenju odluke Evropskog suda u predmetu "Sejdić-Finci", saopšteno je iz Delegacije EU i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH.

Ovaj sastanka trebalo bi da obezbijedi uspješno rješavanje pitanja „Sejdić-Finci“, ključnog za proces evropskih integracija BiH.

Sastanak bi trebalo da posluži kao priprema za naredni dijalog na visokom nivou o procesu pristupanja između EU i BiH, koji će biti održan 11. aprila u Mostaru, a čija će centralna tema biti politički sporazum u predmetu "Sejdić-Finci" i vremenski okvir za njegovo provođenje.

Iz Delegacije EU i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH podsjećaju da su u zajedničkom pismu, koje su 4. februara poslali visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i evropski komesar za proširenje Štefan File, istakli očekivanja prema kojima bi politički sporazum o provođenju odluke "Sejdić-Finci" trebalo da bude postignut do kraja marta.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić rekao je Srni da će sastanak "šestorke" i predstavnika SDA sa visokim zvaničnicima EU biti održan u Briselu u subotu, 23. marta.
XS
SM
MD
LG