Dostupni linkovi

Savetnik predsednika Srbije: Odgovornost za dijalog na drugima


Uoči sutrašnje, sedme runde pregovora Srbije i Kosova u Briselu, savetnik predsednika Srbije, Marko Đurić je rekao da je odgovornost za uspeh dijaloga i na Prištini, i na međunarodnoj zajednici.

"Srbija je učinila sve što je bilo moguće, i odgovornost za uspeh ili neuspeh ovih pregovora, pored Prištine, leži i na međunarodnoj zajednici, odnosno na onim zemljama koje imaju uticaja na Prištinu i koje mogu da je poguraju ka kompromisu", rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je kazao da je već mesecima kruže neformalni "papiri", ali niko nije tražio ni od Beograda, ni od Prištine da ih prihvate.

"Očekujemo da u sledećoj rundi razgovora o tim papirima vidimo razmišljanja Evropske unije, kao posrednika u pregovorima, ali i da čujemo da li se Priština pomakla makar za milimetar u svojim stavovima", rekao je Đurić.

"Ponavljam ono što je naš stav, to je ono što je zapisano u Rezoluciji koju je usvojila Skupština Srbije i u predsednikovoj platformi i mi ćemo se toga držati", ukazao je Đurić.
Kineski predsednik Si Đinping ocenio je danas da Kina i SAD imaju "izuzetno mnogo zajedničkih interesa".
XS
SM
MD
LG