Dostupni linkovi

Šangaj: Iz rijeke izvađeno 13 tisuća uginulih svinja


Broj uginulih svinja izvađenih iz rijeke pokraj Šangaja premašio je 13.000, izvijestio je kineski službeni tisak, ali je i dalje nepoznato kako su tamo dospjele.

Sanitarne službe grada Šangaja doasad su iz rijeke Huangpu, glavnog izvora pitke vode za taj višemilijunski grad, izvadile lešine 9460 praščića i svinja, piše Shanghai Daily, dok su vlasti susjedne prefekture Jiaxing izvadile 3601, javlja agencija Xinhua.

Dvanaest dana nakon što su uočene prve svinje u rijeci, izazvavši veliku zabrinutost stanovnika kineskog gospodarskog središta, ne samo da nije utvrđena ničija odgovornost za taj slučaj, nego se čini da se životinje i dalje bacaju u nju.
Šangaj je uperio prstom na prefekturu Jiaxing, optužujući uzgajivače da se rješavaju mrtvih životinja bacajući ih u rijeku.

Šangaj petinu vode za gradske potrebe crpi iz Huangpua. Nakon analize uzoraka vode, uprava Šangaja potvrdila je zadnjih dana da su dobiveni rezultati "normalni", iako je javnost prema tim nalazima jako skeptična.

Kinesko ministarstvo poljoprivrede poslalo je inspekcije na lice mjesta, ali i dalje nema jasnog objašnjenja za tisuće uginulih svinja u rijeci.
XS
SM
MD
LG